עונת האבקועים התחילה

בסוף הקיץ, האבקועים מתחילים לבקוע מהביצים וזאת הזדמנות נהדרת להתייחס אליהם ולתת כמה דגשים חשובים. אפשר להגיד שהאבקוע הוא התינוק של הזוחלים, וקוראים לו ככה בגלל שהוא, ובכן, בוקע.

במינים שונים של נחשים האבקועים נראים אחרת. בחלק מהמינים האבקוע נראה כמו הנחש הבוגר אבל בקטן. במינים אחרים הנחש משנה את הצבע שלו כשהוא מגיע לבגרות. לכל נחש יש סימנים משלו, והדרך הטובה ביותר לזהות אותם היא לשלוח צילום ללוכד נחשים מורשה ולהתייעץ איתו.

בגלל שהאבקועים קטנים, הם פחות גלויים לעין ואנחנו עלולים לדרוך עליהם בלי לשים לב. לכן, חשוב לשמור על ערנות ולהיות זהירים. הנחשים הארסיים מסוכנים מהרגע שבקעו מהביצה, ולכן גם אם הנחש קטן – נקפיד לנהוג בו באותה הזהירות כמו בנחש בוגר.

אז מה כדאי לעשות ולא לעשות כשרואים אבקוע או נחש קטן?

בקצרה, בדיוק את אותם הדברים שכדאי לעשות אם רואים נחש גדול.

  • לא לגעת בנחש. כשנחש מרגיש מאוים הוא עלול לתקוף.
  • גם אם הנחש מת – לא מרימים אותו. הארס נשאר בנחש ואפשר לחטוף הכשה פאסיבית גם מנחש מת. לוכדים מורשים יודעים איך לגשת לנחש וללכוד אותו מבלי להיפגע.
  • לשמור על קשר עין עם הנחש מרחוק, אם אפשר – כדאי לצלם אותו. הצילום יאפשר ללוכד לזהות באיזה נחש מדובר ולגשת ללכידה בהתאם.
  • לפנות ללוכד נחשים מורשה באופן מיידי. אם עבר הרבה זמן אפשר להניח שהנחש כבר ברח והקריאה לא תהיה רלוונטית. אני זמין לקריאות 24/7 ומגיע מיד ללכוד את הנחש.

איפה המשפחה שלו?

פעמים רבות בלכידות של אבקועים, השאלה הראשונה ששואלים אותי היא איפה המשפחה שלו והאם יכול להיות שההורים או האחים שלו נמצאים בסביבה. כל פעם מחדש אני מסביר שאצל הנחשים, בניגוד לבני האדם, אין גידול הורי. הנקבה מטילה את הביצים בסוף האביב ועוזבת אותן. כעבור כשישים ימים הנחשים הקטנים בוקעים מהביצה עצמאיים לחלוטין. לאחר הבקיעה האבקועים מתפזרים לכל עבר כדי להגדיל את סיכויי ההישרדות שלהם.

ולכן, אם ראיתם אבקוע של נחש בבית או בחצר, סביר להניח שהוא יהיה לבדו ולא תמצאו נחשים נוספים.

ראיתם נחש בבית או בחצר? התקשרו עכשיו להזמנת לוכד

שתפו את הפוסט: